El manifest   Impulsors   Signants   Acte de presentaci√≥  
 

Oriol Domènec i Llavallol . (Barcelona, 1923) és otorinolaringòleg i cirurgià.

Cursà els estudis de medicina a Barcelona i més tard de nàutica i aviació. Als anys  40 formava part del Front Nacional de Catalunya organitzant actes d’afirmació catalana. Un d’ells va ser desplegar una senyera al Palau de la Música. Descobert més tard per la policia franquista, es va enfrontar a un consell de guerra i va fer estada en diverses presons durant sis mesos.

Va fugir cap a Alemanya i posteriorment a l’Argentina amb passaport fals, on va treballar d’ajudant de cirurgià. L’any 1952 va marxar a l’ Antàrtida durant un any i va ser el primer Home en fer el cim del Mount Plymouth a la illa de Greenwich, on hi va deixar una bandera catalana. Tornà a Alemanya on preparà la fuga d’Espanya de la que seria la seva esposa, Mercedes Elizalde, filla d’un important empresari del règim. Van fugir creuant el riu Miño fins a Portugal, on es van casar a Lisboa l’any 1956.

Descoberta, Mercedes va ser deportada i tancada en un reformatori fins a complir els 25 anys. Un cop reunits a l’Argentina, l’ Oriol Domènec  exercí la professió a Tierra del Fuego i Los Gallegos, gràcies a una llei especial que li reconeixia el títol de metge sota el paral·lel 42. Posteriorment exercí al Matto Grosso (Paraguai) i tornà a l’Argentina on va adquirir una finca de 8500 Hectàrees que anomenà El Canigó, on el ramat es marcava amb quatre barres. L’any 1970 va tornar a Barcelona on continua exercint la medicina privada com a especialista i cirurgià otorinolaringòleg.

Amb motiu de les consultes sobiranistes durant l’any 2010, ha fet xerrades en actes de campanya a diverses localitats.

<< Tornar enrere
 
 
 
   
Videos  
Fotos  
Premsa  
   
Document Original  
Veure el document  
Descarregar el document  
   
Contactar  
Circulars  
Voluntaris