El manifest   Impulsors   Signants   Acte de presentació  
 

Articles i reculls de premsa

EL DR. MOISÈS BROGGI INAUGURA EL MONUMENT A LA INDEPENDÈNCIA A ARENYS DE MUNT.

 -  diumenge, 12 de setembre de 2010

El Dr. Broggi, impulsor del Manifest 12 d'Abril, va inaugurar ahir a Arenys de Munt el monument a la Independència, obra de l’escultor Jaume Rodri.

Broggi va arribar al parc de Can Jalpí poc abans de les cinc de la tarda, acompanyat per els també impulsors del Manifest per a una candidatura unitària; Joan Blanch, Antoni Maria Badia i Margarit i el Dr. Oriol Domènec.

+info
 

BROGGI, NI AMB RCAT NI AMB SOLIDARITAT

Avui  -  dijous, 2 de setembre de 2010

Moisès Broggi no anirà ni amb Reagrupament ni amb Solidaritat  només acceptaria formar part d’una hipotética candidatura unitària. Aquesta és la decisió que ahir va prendre el centenari doctor després de reunir-se amb Heribert Barrera i Oriol Domènec, dos dels impulsors del manifest 12 d’abril, per tractar el malentès que hi havia hagut amb Solidaritat.

+info
 

CARTA OBERTA A REAGRUPAMENT, A SOLIDARITAT CATALANA I A ESQUERRA REPUBLICANA

 -  dimarts, 17 d’agost de 2010

Faig responsables els senyors Carretero, Laporta i Ridao, d'aquesta kafkiana situació a la que s'ha arribat davant la impossibilitat de confeccionar una única candidatura sobiranista per les pròximes eleccions al parlament de Catalunya.

+info
 

CRIDA DE J.BLANCH, A.BADIA, O.DOMÈNEC I M.BROGGI A CiU, ERC, REAGRUPAMENT I SOLIDARITAT CATALANA.

 -  diumenge, 1 d’agost de 2010

El Manifest 12 d’Abril fa una “crida a tots els grups, moviments, partits, associacions i plataformes independentistes, perquè es posin d’acord per presentar una candidatura transversal, equilibrada i unitària, que motivi als abstencionistes i porti al Parlament un estol de diputats que, sense renunciar a les seves personals ideologies es comprometin a treballar units, per a prioritzar en tot moment l’objectiu de la independència”.

+info
 

CRIDA A LES ASSOCIACIONS, GRUPS. PARTITS I PLATAFORMES

 -  dimecres, 14 de juliol de 2010

Els promotors del Manifest a favor d'una Conferencia Nacional del Sobiranisme, fem una crida a totes les associacions, grups, partits, assemblees i plataformes independentistes perquè cada una d'elles triï representants i ens puguem reunir tots plegats en una assemblea.

+info
 

Moisès Broggi i els promotors pel Manifest per una Conferència Nacional del Sobiranisme

 -  dissabte, 10 de juliol de 2010

El doctor Moisès Broggi, de 102 anys, va ser la persona de més edat que es va manifestar a Barcelona el 10 de juliol. Broggi va participar en la concentració amb altres promotors del Manifest per una Conferència Nacional del Sobiranisme, el cirurgià Oriol Domènech, l’ex alcalde de Badalona Joan Blanch, els filòlegs Joan Solà i Antoni M. Badia i Margarit, i el que fou secretari De Josep Tarradellas, Josep Fornas. Els van acompanyar l’escultor i ex diputat Jaume Rodri i el Poeta i vocal de l’Ateneu, Sergi Jové.

+info
 

MOISÈS BROGGI I ELS PROMOTORS DEL MANIFEST ANIRAN A LA MANIFESTACIÓ AMB LA PDD

 -  dissabte, 10 de juliol de 2010

El doctor Moisès Broggi, que té 102 anys, anirà junt amb els altres promotors del Manifest 12 d’Abril a la manifestació del dissabte 10 de juliol amb la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD). Amb ell hi haurà Oriol Domènech, Joan Blanch, Antoni M. Badia i Margarit i Joan Solà, tots ells impulsors del manifest que reclama una candidatura independentista unitària per a les pròximes eleccions.

+info
 

Heribert Barrera: Volem una candidatura transversal que influeixi en les decisions

Maite Aguilera  -  dimecres, 2 de juny de 2010

ERC ha passat a ser una peça més de l'engranatge espanyol', ras i curt així és com Heribert Barrera, expresident del Parlament i dirigent històric de la formació, s'explica que en un moment de creixement del suport social a l'independentisme totes les enquestes apuntin a uns mals resultats d'ERC a les properes eleccions. En una entrevista a directe!cat, Barrera es mostra escèptic davant la determinació a dels partits que actualment tenen representació parlamentària i reitera que a les properes eleccions cal 'una candidatura transversal de sobiranistes que influeixi en les decisions dels partits actuals, però que no en depengui l'independentisme.

+info
 

CAL DEIXAR DE BANDA LES BARALLES IDEOLÒGIQUES I PENSAR EN CATALUNYA

Patrícia Gabancho  -  divendres, 21 de maig de 2010

En la interessant entrevista publicada per l'AVUI, Jordi Pujol deia que ja no es podia esperar res més de l'Estat espanyol, un diagnòstic que comença a ser compartit per l'àmplia majoria de catalans preocupats pel país. La sorpresa venia poc després, quan el president recomanava com a solució construir Catalunya, enfortir-la, abans de pensar en un referèndum per la independència. Ara no toca, venia a dir el pròcer. ¿No construiríem millor el país si tinguéssim els recursos i el poder que avui no tenim, perquè el govern autonòmic es mou en un espai merament regional (i espera't)? La contradicció, en si mateixa prou grossa, s'agreuja en veure que Jordi Pujol entén molt bé que, durant aquests trenta anys, Espanya ha protagonitzat un procés de construcció, que Catalunya hi ha col·laborat, però que en cap cas Espanya no ha tornat aquesta generositat construint Catalunya o deixant que es construís ella soleta. I si estem presoners d'un marc que ens és tan negatiu que podem parlar d'una lenta dissolució del país com a tal, ¿per què esperar a tenir-lo mal refet per encarar la llibertat que ens donaria les eines per refer-lo en bones condicions?

+info
 

ELS VELLS CATALANISTES NO MOREN MAI

Quim Torra  -  divendres, 21 de maig de 2010

Perdonin la indecència de citar-me, però fa uns mesos vaig gosar publicar en aquest digital un article que es deia “La fórmula: d’Agustí Bassols a Heribert Barrera”, on sostenia: “Aquesta és la fórmula. Aquesta és la transversalitat que necessitem. Sobiranistes de Convergència i Unió, independentistes d´Esquerra Republicana, amics de Reagrupament i d´El Matí, companys de les CUP, de Catalunya Acció i de totes les agrupacions i partits independentistes, no estem d’acord tots en què la independència és justa i necessària? No posem cada u de nosaltres el nostre país per damunt de qualsevol altra consideració? No és la llibertat el bé prioritari de tots? Doncs deixem-nos endur avall per la il•lusió que els nostres vells tan joves tenen encara en el nostre país! Que ens arrossegui el corrent de la seva esperança! Jo no penso posar cap resistència”

+info
 

MANIFEST PER CANVIAR LES COSES

Josep Maria Terricabras  -  dimecres, 19 de maig de 2010

Dilluns es va presentar a Barcelona un Manifest a favor d’una conferència nacional del sobiranisme. Des de fa anys, ha crescut considerablement la desafecció de Catalunya envers Espanya. En termes polítics, això vol dir que ha crescut la convicció que l’autonomisme s’ha esgotat i no dóna més de si. El Tribunal Constitucional Espanyol ho confirmarà potser aviat: l’Estatut del 2006 serà declarat inconstitucional en parts molt essencials que no solament no permetran que Catalunya vagi endavant sinó que l’obligaran a anar endarrere.

+info
 

DESENES DE PERSONALITATS SIGNEN UN MANIFEST A FAVOR D'UNA ÚNICA CANDIDATURA

Elsingulardigital  -  dilluns, 17 de maig de 2010

Desenes de personalitats d'àmbits tant diversos com la política, la literatura, la filosofia, la cultura, l'art i la medicina han signat un manifest per demanar una única candidatura sobiranista a les pròximes eleccions catalanes. L'objectiu de la petició seria aconseguir motivar "els abstencionistes" i portar al Parlament de Catalunya un grup de diputats que, sense renunciar a la seva ideologia, es comprometin a treballar plegats per assolir la independència.

+info
 

UN MANIFEST RECLAMA UNA SOLA CANDIDATURA INDEPENDENTISTA

Europa Press  -  divendres, 14 de maig de 2010

60 personalitats de diversos àmbits de la societat catalana presentaran dilluns que ve, al Col·legi de Perio­distes, un manifest a favor d’una candidatura unitària per a les elec­cions autonòmiques que aglutini «tot l’independentisme emergent». Els firmants faran una crida a tots els grups, moviments, partits, as­sociacions i plataformes secessionistes perquè es posin d’acord i ­presentin «una llista transversal i equilibrada que motivi els abstencionistes».

+info
 
 
 
   
Videos  
Fotos  
Premsa  
   
Document Original  
Veure el document  
Descarregar el document  
   
Contactar  
Circulars  
Voluntaris