El manifest   Impulsors   Signants   Acte de presentaci√≥  
 

UN MANIFEST RECLAMA UNA SOLA CANDIDATURA INDEPENDENTISTA

Europa Press - divendres, 14 de maig de 2010
 

60 personalitats de diversos àmbits de la societat catalana presentaran dilluns que ve, al Col·legi de Perio­distes, un manifest a favor d’una candidatura unitària per a les elec­cions autonòmiques que aglutini «tot l’independentisme emergent». Els firmants faran una crida a tots els grups, moviments, partits, as­sociacions i plataformes secessionistes perquè es posin d’acord i ­presentin «una llista transversal i equilibrada que motivi els abstencionistes».

 

L’objectiu és portar al Parlament un grup de diputats que, «sense renunciar a les seves ideologies personals», fixin com a prioritat la construcció d’un Estat català, «l’única solució» per resoldre definitivament el problema històric entre Catalunya i Espanya. A més a més, el text exigeix la fi de l’«espoliació fiscal» que està patint Catalunya i que limita el seu creixement.

 

BARRERA, BASSOLS, BLANCH / Els 60 firmants es presenten com a persones sense relació amb la política activa i que rebutgen qualsevol càrrec institucional en el cas que la candidatura prosperi. Entre les personalitats destaquen noms com el de l’expresident del Parlament i exsecretari general d’ERC Heribert Barrera, l’exconseller de CiU Agustí Bassols, i l’exalcalde socialista de Badalona Joan Blanch. També hi figuren l’historiador Josep Maria Ainaud de Lasarte, el filòsof Raimon Panikkar i l’arquitecte Oriol Bohigas.

<< Tornar enrere
 
 
 
   
Videos  
Fotos  
Premsa  
   
Document Original  
Veure el document  
Descarregar el document  
   
Contactar  
Circulars  
Voluntaris